Perzsa joghurtleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Csontritkulás, Gluténmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 6 dl joghurt
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dl víz
  • 4 kicsi uborka
  • 1 evőkanál finomra vágott kapor
  • 5 dkg lehéjazott
  • fehér mandula
  • 5 dkg mazsola
  • 1 csapott teáskanál só.

Elkészítés:

Két uborkát meghámozunk és kisebb darabokra vágjuk. Turmixgép poharába tesszük a fele elforgácsolt mandulával, a sóval, a tejföllel és egy deci vízzel. Sűrű, pépes masszává keverjük, ezután pedig felöntjük a joghurttal és a maradék vízzel, valamint beleszórjuk a kaprot is. Az egészet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát. Lefedve betesszük a hűtőszekrénybe és egy napig hűtjük. Másnap leveses csészékben elosztjuk a maradék héjas, megmosott és kis kockákra vágott uborkát, végül ráöntjük a jégbe hűtött levest, amit előzőleg jól felkevertünk.

Hasonló receptek

Joghurtos uborkaleves

Leves, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Brokkoli leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: