Gombás burgonyaleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 15 dkg gomba
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 4 dkg liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 mokkáskanál bors
  • 10 dkg zellergumó.

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megmosott, tisztított, szeletelt gombát és az ugyancsak szeletekre vágott zellert. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, majd felengedjük 8 dl hideg vízzel. Ezután beletesszük az apró kockákra vágott burgonyát, puhára főzzük. Tálalás előtt petrezselyemzöldet szórunk a tetejére.

Hasonló receptek

Citromos-kefíres brokkolileves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Magyaros gombaleves laskából

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: