Cukkini-krémleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg cukkíni
  • 5 dkg magvaj
  • 1 dl magtej
  • 1 dl hidegen sajtolt olaj (olíva-
  • napraforgó-
  • lenmag-olaj)
  • 1 evőkanál erőliszt
  • mokkáskanál tamari
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  • 1 csipet zsálya
  • víz (desztillált vagy szűrt)
  • szárított kenyérkocka teljekiőrlésű- vagy rozskenyérből

Elkészítés:

Erőliszt: pirított, apróra morzsolt vagy tört, teljes kiőrlésű lisztből készült száraz maradék kenyérből készül. A cukkínit felkockázzuk, egy kis olajon megpároljuk. Amikor levet ereszt, megszórjuk a liszttel, felengedjük vízzel. Beletesszük a fűszereket, majd merülő-mixerrel vagy turmixgépben pépesítjük. Magtejjel, magvajjal dúsítjuk. Szárított kenyérkockával tálaljuk.

Hasonló receptek

Frankfurti borsóleves

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Indiai Leves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal

Leves, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: