Bazsalikomos leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 csokor bazsalikom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter (1 leveskockából) zöldségleves
  • 2 dl kefír
  • 6 evőkanál (pehely) burgonyapüré
  • őrölt bors

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, felöntjük az előre elkészített zöldséglevessel és felforraljuk. 5 percig hagyjuk főni, aztán beletesszük a szárukról letépkedett, felaprított bazsalikomleveleket meg a kefírt és kislángon, állandóan kevergetve sűrű krémlevessé főzzük. Közben beleszórjuk a burgonyapelyhet, sózzuk, borsozzuk. Ha elérte a kellő sűrűséget, levesszük a tűzről és amikor kihűlt, hűtőbe tesszük másnapig. Tálaláskor a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Egzotikus lencseleves

Leves, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Szederleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Karalábéleves májgaluskával

Leves, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: