• Receptkereső

        Bazsalikomos leves

        Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű
        Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

        Hozzávalók:

        • 2 csokor bazsalikom
        • 2 fej vöröshagyma
        • 2 evőkanál olívaolaj
        • 1 liter (1 leveskockából) zöldségleves
        • 2 dl kefír
        • 6 evőkanál (pehely) burgonyapüré
        • őrölt bors

        Elkészítés:

        A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, felöntjük az előre elkészített zöldséglevessel és felforraljuk. 5 percig hagyjuk főni, aztán beletesszük a szárukról letépkedett, felaprított bazsalikomleveleket meg a kefírt és kislángon, állandóan kevergetve sűrű krémlevessé főzzük. Közben beleszórjuk a burgonyapelyhet, sózzuk, borsozzuk. Ha elérte a kellő sűrűséget, levesszük a tűzről és amikor kihűlt, hűtőbe tesszük másnapig. Tálaláskor a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

        Új keresés

        Crohn Epebetegség Vashiány Cukormentes
        Gyomorfekély Vesebetegség Allergia Tojásmentes
        Gyomorbetegségek Májproblémák Hízókúra Laktózmentes
        Candida Csontritkulás Fogyókúra Gluténmentes
        Hasnyálmirigy Keringési problémák Köszvény Mogyorómentes
        Tejmentes Magas vérnyomás Magas koleszterin