Bazsalikomos leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 csokor bazsalikom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 liter (1 leveskockából) zöldségleves
  • 2 dl kefír
  • 6 evőkanál (pehely) burgonyapüré
  • őrölt bors

Elkészítés:

A finomra vágott hagymát az olajban megpirítjuk, felöntjük az előre elkészített zöldséglevessel és felforraljuk. 5 percig hagyjuk főni, aztán beletesszük a szárukról letépkedett, felaprított bazsalikomleveleket meg a kefírt és kislángon, állandóan kevergetve sűrű krémlevessé főzzük. Közben beleszórjuk a burgonyapelyhet, sózzuk, borsozzuk. Ha elérte a kellő sűrűséget, levesszük a tűzről és amikor kihűlt, hűtőbe tesszük másnapig. Tálaláskor a maradék bazsalikomlevelekkel díszítjük. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Brokkoli krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Burgonya krémleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomos daraleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: