Sóban sült krumpli

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg burgonya
  • 80 dkg tengeri só
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojásfehérje
  • 2 evőkanál apróra vágott fűszer a következőkből (vegyesen)
  • kakukkfű
  • bazsalikom
  • borsmenta
  • zsálya
  • rozmaring
  • kapor

Elkészítés:

A burgonyát meghámozzuk. Salátástálban a zöldfüveket, a sót, a lisztet és a tojásfehérjét kevés vízzel simára keverjük. Római tálba öntjük a keverék felét, úgy, hogy a széleken magasan álljon. Erre tesszük a burgonyát, majd a maradék sós keverékkel befedjük, ügyelve arra, hogy a széleken is jól takarja a burgonyát. Meleg sütőben készre sütjük (kb. 45 perc). Amikor kész, a sórétegből kivesszük a burgonyát és melegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Csicseriborsó-püré

Köret, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Nephropanból főtt tészta (galuska) készítése

Köret, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tejfölös tepsis sültburgonya

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Allergia, Epebetegség, Crohn, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: