Citromos csirkekrémleves
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 200 g sárgarépa
- 150 g petrezselyemgyökér
- 50 g vöröshagyma
- 40 g margarin
- 20 g búzaliszt
- 2 tojássárgája
- 1 citrom
- só
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 1-5 evőkanál Nutrison powder (+ 22-110 kcal)
Elkészítés:
A csirkemelleket és a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket a hagymával másfél liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk. Az egyik csirkemellet vékony metéltre vágjuk, a másikat a zöldségekkel együtt összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel világos rántást készítünk és a levest ezzel besűrítjük. Ízesítjük, majd készre főzzük. A tűzről levéve belecsurgatjuk a tojássárgákat. Ezután, ha már kicsit lehűlt, belekeverjük az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT.
Hasonló receptek
Spárgakrémleves másként
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Gluténmentes
Fejtett bableves
Leves, Közepes
Diabetikus, Cukormentes
Zöldborsós gombaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes