Citromos csirkekrémleves
Hozzávalók:
- 400 g csirkemell
- 200 g sárgarépa
- 150 g petrezselyemgyökér
- 50 g vöröshagyma
- 40 g margarin
- 20 g búzaliszt
- 2 tojássárgája
- 1 citrom
- só
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 1-5 evőkanál Nutrison powder (+ 22-110 kcal)
Elkészítés:
A csirkemelleket és a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket a hagymával másfél liter vízben puhára főzzük. Ezután a csirkemellet lebőrözzük, kicsontozzuk. Az egyik csirkemellet vékony metéltre vágjuk, a másikat a zöldségekkel együtt összeturmixoljuk. A lisztből a margarinnal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel világos rántást készítünk és a levest ezzel besűrítjük. Ízesítjük, majd készre főzzük. A tűzről levéve belecsurgatjuk a tojássárgákat. Ezután, ha már kicsit lehűlt, belekeverjük az előzőleg feloldott NUTRISON POWDERT.
Hasonló receptek
Nyár végi leves
Leves, Közepes
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Pórés-zelleres csirkeleves
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Búzaleves
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes