Molnárleves
Hozzávalók:
- 6 paprika
- 3 paradicsom
- 2 paprika
- 1 fej vöröshagyma
- 5 burgonya
- 25 lebbencs tészta
- 2,5 dl tejföl
- 1 csomag zeller
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- köménymag
Elkészítés:
Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a karikára vágott paprikát és a paradicsomot, amelyet előzőleg meghámoztunk. Lecsó sűrűségűre dinszteljük, majd felöntjük vízzel. Ekkor tesszük bele a köményt és a pirospaprikát, a zellerleveleket és a kockára vágott burgonyát, majd sózzuk. Ha a krumpli félig megfőtt beletesszük a lebbencs tésztát és tovább forraljuk. Ha a tészta feljött a tetejére belekeverjük a tejfölt, még egyet rottyantunk rajta és kész.
Hasonló receptek
Tárkonyos raguleves
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Padlizsánkrémleves parmezáncsipsszel
Leves, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Karfiolos karalábé leves
Leves, Könnyű
Allergia, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes