Molnárleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 6 paprika
  • 3 paradicsom
  • 2 paprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 burgonya
  • 25 lebbencs tészta
  • 2,5 dl tejföl
  • 1 csomag zeller
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • köménymag

Elkészítés:

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a karikára vágott paprikát és a paradicsomot, amelyet előzőleg meghámoztunk. Lecsó sűrűségűre dinszteljük, majd felöntjük vízzel. Ekkor tesszük bele a köményt és a pirospaprikát, a zellerleveleket és a kockára vágott burgonyát, majd sózzuk. Ha a krumpli félig megfőtt beletesszük a lebbencs tésztát és tovább forraljuk. Ha a tészta feljött a tetejére belekeverjük a tejfölt, még egyet rottyantunk rajta és kész.

Hasonló receptek

Póréhagymás zöldségleves

Leves, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Brokkoli leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sáfrányos halleves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: