Tejes zöldségleves
Hozzávalók:
- 1 fej karfiol
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál újhagyma
- 10 dkg zöldborsó
- 1 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk, felaprózzuk. Kb. fél liter vizet felforralunk, megsózunk, belerakjuk a zöldségeket és puhára főzzük. Egy evőkanál lisztet 1 dl tejjel simára keverünk, a leveshez adjuk és pár percig forraljuk. Végül a maradék tejet a leveshez adjuk, még egyszer felforraljuk és máris tálalható.
Hasonló receptek
Camembert krémleves
Leves, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Ananász leves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Borleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes