Szoljanka (6 személyre)

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 l marhahúsleves
  • 20 dkg főtt marhahús (felkockázva)
  • 20 dkg gluténmentes virsli (karikázva)
  • 20 dkg főtt füstölt tarja (felkockázva)
  • 20 dkg sós/ecetes uborka
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál vágott snidling
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 10-15 olajbogyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • citromszeletek
  • 1,5 dl tejföl
  • zsír/olaj
  • bors

Elkészítés:

Az apróra felkockázott vöröshagymát kevés forró zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, s azzal pirítjuk egy-két percig. Hozzáadjuk a virslit és a tarját. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a marhahúst is, sózzuk, borsozzuk, s felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a petrezselymet, a snidlinget, a kapribogyót, a felkarikázott olajbogyót és a felkockázott uborkát. Hozzákeverjük a tejfölt, de már csak úgy melegítjük, hogy ne forrjon fel. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Póréhagymás zöldségleves

Leves, Könnyű

Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Káposztaleves fűszeres csirkemájjal

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Májleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: