Receptkereső

Szoljanka (6 személyre)

Ételtípus: Leves Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 1,5 l marhahúsleves
  • 20 dkg főtt marhahús (felkockázva)
  • 20 dkg gluténmentes virsli (karikázva)
  • 20 dkg főtt füstölt tarja (felkockázva)
  • 20 dkg sós/ecetes uborka
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 evőkanál vágott snidling
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 10-15 olajbogyó
  • 1 fej vöröshagyma
  • citromszeletek
  • 1,5 dl tejföl
  • zsír/olaj
  • bors

Elkészítés:

Az apróra felkockázott vöröshagymát kevés forró zsiradékon üvegesre pároljuk, majd hozzákeverjük a paradicsompürét, s azzal pirítjuk egy-két percig. Hozzáadjuk a virslit és a tarját. Felöntjük a húslevessel, beletesszük a marhahúst is, sózzuk, borsozzuk, s felforraljuk. Ekkor beleszórjuk a petrezselymet, a snidlinget, a kapribogyót, a felkarikázott olajbogyót és a felkockázott uborkát. Hozzákeverjük a tejfölt, de már csak úgy melegítjük, hogy ne forrjon fel. Citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: