Tárkonyos májragu
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
- 2 dl tejszín
- 2 ecetes uborka
- 2 paradicsompaprika
- 2 tojás
- 1 húsleveskocka
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál szárított tárkony
- 1 mokkáskanál majoránna
- 0,5 dl olaj
- só.
Elkészítés:
A vékony metéltre vágott csirkemájat forró olajon erős tűzön lepirítom, hogy kivilágosodjon, hozzáadom a zúzott fokhagymát, majd fél liter vízzel felöntve belemorzsolom a húsleveskockát és fedő alatt felforralom. Közben a tojásokat habosra verve összekeverem a liszttel és egy mokkáskanállal a forrásba lévő ételbe szaggatom. Ha a galuska megfőtt (a leves tetejére feljött), hozzáadom a kockára vágott paradicsompaprikát és az ecetes uborkát, valamint a tárkonyt és a majoránnát. Egy-két percnyi bugyogás után hozzákeverem a tejszínt, végezetül összeforralom.
Hasonló receptek
Csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Afrikai harcsafilé tepsiben sütve
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes
Majonézes hús
Húsétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes