Sajtos-tejfölös csirkemell gombával rétegezve

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Cukormentes, Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 csirkemell
  • 75 dkg gomba
  • 1 nagy pohár tejfel
  • 50 dkg trappista sajt
  • 1-2 nagy fej hagyma
  • kevés olaj
  • fűszerek
  • kakukkfű
  • petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet felcsíkozzuk, ízlés szerint fűszerezzük, a gombát szeletekre vágjuk. Először a csirkemellet megpároljuk és kevés lisztben megforgatjuk. Egy tűzálló tál aljára a csirkemellcsíkok felét eligazítjuk, majd sajtot és tejfelt teszünk rá, ezt követően halmozzuk a gombát és a felkarikázott hagymát a húsra. Majd ismét sajtot és tejfelt teszünk az ételre és az egészet a maradék csirkemellel betakarjuk és a párolás során keletkezett lével leöntjük úgy, hogy ne lepje el, csak kb. az edény feléig érjen a lé. Végül ismét tejfel és sajt következik. Zárásként kb. fél órára a sütőbe tesszük. Mind rizzsel, mind hasábburgonyával nagyon ízletes.

Hasonló receptek

Csirke zöldborsós szószban

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Lecsós marhaszelet

Húsétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Töltött pulkanyak

Húsétel, Közepes

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: