Mandulás pisztráng
Hozzávalók:
- 4 pisztráng
- só
- 100 g vaj
- 150 g hámozott mandula.
Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózom, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát. (forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből) Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával.
Hasonló receptek
Márványsajtos rakottas
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Patiszongulyás
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes