Mandulás pisztráng
Hozzávalók:
- 4 pisztráng
- só
- 100 g vaj
- 150 g hámozott mandula.
Elkészítés:
A pisztrángokat megtisztítjuk, megmossuk, felbontjuk, kibelezzük és a gerinc mellől az alvadt vércsíkot gondosan eltávolítjuk. A halakat kívül-belül megsózom, majd vajban mindkét oldalukat lassan megsütjük. Miközben a pisztráng sül, egy másik teflonbevonatú serpenyőben megpirítjuk a vékony szeletekre vágott, héjától megtisztított mandulát. (forró vízben pár pillanatra mártjuk, majd kinyomjuk a bőréből) Tálaláskor a pisztrángok tetejét gazdagon meghintjük pirított mandulával.
Hasonló receptek
Három sajtos gnocchi
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal
Vegetáriánus, Közepes
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Téli rakottas
Vegetáriánus, Közepes
Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes