Receptkereső

Mézes csirke (vagy laskagomba) zöldpaprikával, szójaszósszal

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Közepes

Diéta: Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 20-30 dkg pulyka- vagy csirkemell filé (vagy laskagomba)
  • 1 édes zöldpaprka (bátrabbak csípőset is használhatnak)
  • kis olaj
  • valamilyen grill típusú fűszerkeverék
  • 2 evőkanál méz
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 1/2 evőkanál szezámmag (elhagyható)
  • 1/2 evőkanál lenmag (elhagyható)

Elkészítés:

A pulyka- ill. csirkemell filét és a zöldpaprikát csíkokra vágjuk, ha a grillfűszerben nincs só, akkor megsózzuk. Kevés olajban sütjük, grillfűszerrel megszórva, amíg a hús megpirul. Én a paprikát kicsit később szoktam beledobni, hogy ropogós maradjon. Ha a hús már piros, ráöntjük a szójaszószt, a mézet és esetleg egy kis vizet, ha szükséges. Még egy kicsit sütjük, amíg a méz megolvad és a szósz kicsit besűrűsödik. Krumplipürével a legfinomabb, de csak úgy kenyérrel is pompás vacsora

Hasonló receptek

Sajtos rakott spárga

Vegetáriánus, Könnyű

Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Töltött paradicsom sütőben

Vegetáriánus, Könnyű

Vesebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Padlizsános lasagne

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: