Sajtos-tejszínes rakott pulykamell
Hozzávalók:
- 1 kg pulykamell
- 40 dkg reszelt sajt
- 5 dl tej
- 5 tojás
- fokhagymakrém vagy zúzott fokhagyma
- liszt
- margarin
- só
- tejszín
Elkészítés:
A pulykamellet szeletekre felvágjuk és fokhagymás tejben kb. 2 órára bepácoljuk. A sajtot lereszeljük, a tojásokat egy tálban felverjük. A jénai tálat margarinnal kikenjük. A pulykamell szeleteket a tejből kivéve először a lisztbe, tojásba és a reszelt sajtba forgatjuk, majd rétegesen lerakjuk a jénai tálba. Az összes szeletet lerakjuk így, majd a maradék tojást a reszelt sajttal összekeverjük és ráöntjük a húsra. Meglocsoljuk tejszínnel és közepes lángon sütőben szép pirosra megsütjük. Rizs vagy krumplipüré illik hozzá.
Hasonló receptek
Pulykamáj zöldborsóval
Húsétel, Közepes
Epebetegség, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj szalonnában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemell pirított gombával
Húsétel, Közepes
Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes