Keksz alatt sült tonhal
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 300 g tonhalkonzerv
- 400 g barna rizs
- 2 evőkanál vaj
- 1 szál szárzeller
- 10 db sós kréker keksz
- 6 dl zsírszegény tej
- 2 evőkanál liszt
- 1 mokkáskanálnyi vágott
- kapor
- Tengeri só
- őrölt bors.
Elkészítés:
Egy teflonserpenyőben olvasszuk meg a vajat, adjuk hozzá a felszeletelt szárzellert, amit üvegesre párolunk. A lisztet hozzáadva csomómentesre keverjük. Lassan hozzáöntjük a tejet, folyamatosan kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik. Fűszerezzük a kaporral, a sóval és a frissen őrölt borssal. A barna rizst pároljuk puhára, adjuk hozzá a tonhalat és keverjük össze. Tegyük egy tepsibe a tonhalas rizst, amit leöntünk a zelleres mártással. A tetejét megszórjuk az apró darabokra zúzott keksszel. 180°C-ra előmelegített sütőben 15 percig süssük össze. Tápérték egy adagban: Energia: 334 kcal, Szénhidrát: 43 g, Fehérje: 18 g, Zsír: 10 g.
Hasonló receptek
Rakott karfiol
Főétel, Könnyű
Magas koleszterin, Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Kecsege hidegen
Főétel, Könnyű
Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes
Baconnel és sajttal rakott csirkemell
Főétel, Közepes
Diabetikus, Cukormentes