Tejfölös zöldségleves
Hozzávalók:
- 4-5 közepes sárgarépa
- 1-2 gyökér
- kis karalábé
- kis zeller
- 1 pohár tejföl
- ételízesítő
- 1 ek. liszt
- víz
Elkészítés:
A zöldségeket lereszeljük, vagy robotgéppel legyaluljuk. Kevés olajon megpároljuk, meghintjük sóval, vagy ízlés szerinti levesízesítővel, felöntjük 1,5 l vízzel. Amikor felforrt, a pohár tejfölbe lisztet keverünk, a forró levesből merőkanálnyival felöntjük, majd az egészet kevergetés közben a leveshez öntjük. Vágott petrezselyemmel díszítjük.
Hasonló receptek
Francia zöldségkrémleves (Sopa de Farid)
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Brokkoli krémleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vegyes zöldségleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Májproblémák, Crohn, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes