Zöldborsópüré leves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 200 g zöldborsó (friss vagy mirelit)
  • 50 g sárgarépa
  • 30 g petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • 20 g búzaliszt
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-5 evőkanál Nutrison powder (+66-110 kcal)

Elkészítés:

A zöldborsót, a megtisztított, kockákra vágott sárgarépával és petrezselyemgyökeret olajon félpuhára pároljuk. Meghintjük liszttel, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, majd felengedjük másfél liter hideg vízzel. Sózzuk és készre főzzük. Ha elkészült, áttörjük, püré levest készítünk belőle. Dúsíthatjuk NUTRISON POWDERREL, amit előzőleg feloldottunk. A NUTRISON POWDERT csak akkor keverjük a leveshez, ha már kissé kihűlt.

Hasonló receptek

Savanyúkáposzta-leves csirkehúsgombócokkal

Leves, Közepes

Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Magyaros gombaleves laskából

Leves, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldbabpüré leves

Leves, Közepes

Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: