Diétás tökfőzelék
Hozzávalók:
- 4 személyre: 50 dkg gyalult tök
- 5 dkg hagyma
- 1 dl 12%-os tejföl
- 1 evőkanál liszt
- fél csokor kapor
- só
- pirospaprika
- ecet
Elkészítés:
A hagymát teflonban megpirítom, megsózom és meghintem pirospaprikával. Hozzáadom a tököt és saját levében puhára párolom. A kaprot apróra vágom, a tökre szórom. A tejfölt simára keverem a liszttel, behabarom vele a tököt. Pár csepp ecet jön még hozzá és tálalható. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Spenótos rizottó sült karajjal
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Crohn, Hasnyálmirigy, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Rakott cukkini vagy pattiszon
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Cukormentes, Májproblémák, Mogyorómentes, Gluténmentes
Krumplibohóc
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes