Serpenyőben sült vörösboros csirke
Hozzávalók:
- 12 csirkecomb
- 40 dkg (fagyasztott) vajbab
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- 10 dkg magozott fekete olajbogyó
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dl vörösbor
- 1 csokor petrezselyem
- őrölt bors
- só
Elkészítés:
A serpenyőben felforrósítjuk az olajat és megpirítjuk benne a csirkecombokat, a finomra vágott hagymát, meg a zúzott fokhagymát. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot és az apróra vágott olajbogyót, megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk a borral és 30 percig kislángon, néha megkeverve puhára pároljuk. Beletesszük a babot, átmelegítjük és meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Hasonló receptek
Rostban dús tál
Egytálétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőtészta
Egytálétel, Közepes
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Spenót
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Gyomorfekély, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes