Nyári zöldségleves
Hozzávalók:
- 50 dkg spenót
- 2 kis cukkini
- 20 dkg kifejtett zöldborsó
- 20 dkg sárgarépa
- 1 fej hagyma
- vegyes zöldfűszer
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál liszt
- 2 zöldségleves kocka
- 2 evőkanál főzőtejszín
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket megmossuk, a spenótot durvára összevágjuk. A cukkinit (szélét levágva) vékony csíkokra szeljük, a répát és a hagymát apró kockákra vágjuk. A zöldfűszereket is megmossuk, megszikkasztjuk, apróra vágjuk. A hagymát vajon közepes lángon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az előkészített zöldségeket és zöldfűszert és kis lángon, állandóan kevergetve 3 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet és még pirítjuk kicsit állandóan kevergetve. Felöntjük 1 liter vízzel, beledobjuk a leveskockákat és felforraljuk. Lefedve, kis lángon kb. 5 percig főzzük, amíg a zöldborsó meg nem puhul. Hozzáadjuk a tejszínt, jól elkeverjük, majd szükség esetén sóval, borssal ízesítjük.
Hasonló receptek
Hideg leves kétféle dinnyéből
Leves, Könnyű
Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Magyaros gombaleves laskából
Leves, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos csirkekrémleves
Leves, Könnyű
Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes