Sajtos metéltfelfújt

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Crohn, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 100 g cérnametélt
  • 20 g vaj vagy margarin
  • 10 g búzaliszt
  • 50 g reszelt sajt
  • 2 tojás
  • zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-4 evőkanál Protifár (1 evőkanál=2.5 g=2.2 g fehérje összesen = 6.6-8.8 g fehérje

Elkészítés:

Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük és félretesszük. A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd felengedjük a vízzel, melyben előtte feloldottuk a PROTIFÁRT. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és könnyedén a masszához keverjük. Ezután lazán hozzáadagoljuk a kifőzött cérnametéltet. Tegyük a tésztát egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük készre.

Hasonló receptek

Csirkemáj tejben párolva

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Legegyszerűbb rakott karfiol

Egytálétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Árpakása gyümölccsel

Egytálétel, Közepes

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: