Sajtos metéltfelfújt
Hozzávalók:
- 100 g cérnametélt
- 20 g vaj vagy margarin
- 10 g búzaliszt
- 50 g reszelt sajt
- 2 tojás
- só
- zöldpetrezselyem ízlés szerint#A dúsításhoz: 3-4 evőkanál Protifár (1 evőkanál=2.5 g=2.2 g fehérje összesen = 6.6-8.8 g fehérje
Elkészítés:
Bő, forrásban lévő enyhén sós vízben kifőzzük a cérnametéltet, majd leszűrjük és félretesszük. A vajat és a lisztet habzásig hevítjük, majd felengedjük a vízzel, melyben előtte feloldottuk a PROTIFÁRT. Belekeverjük a reszelt sajtot, a tojások sárgáját. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és könnyedén a masszához keverjük. Ezután lazán hozzáadagoljuk a kifőzött cérnametéltet. Tegyük a tésztát egy tűzálló tálba, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal és süssük készre.
Hasonló receptek
Sonkás túrógombóc
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes
Borjúérmék spárgával
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Karfiol korianderes öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes