Petrezselyemleves
Hozzávalók:
- diónyi vaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld
- 2 húsleveskocka
- 1 dl tejföl
- 1 tojássárgája.
Elkészítés:
A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, beledobjuk a nagyon finomra vágott petrezselyemzöldet, felengedjük egy liter vízzel feloldjuk benne a húsleveskockákat és 3-4 percig forraljuk. Tálalás előtt a tojássárgájával elkevert tejföllel dúsítjuk.
Hasonló receptek
Mandulaleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes
Rozsos karottaleves
Leves, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Májproblémák, Crohn, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Póréhagymás zöldségleves
Leves, Könnyű
Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes