Mandulaleves
Hozzávalók:
- 1 liter tej
- 12,5 dkg mandula (őrölt)
- 4 evőkanál cukor
- 8 mandulás keksz
- 2 kávéskanál őrölt fahéj
Elkészítés:
A tejet mély lábasban felforraljuk és állandóan kevergetve hozzáadjuk a mandulát, a cukrot és 4 kekszet. Addig keverjük, amíg minden feloldódik és sima folyadékot kapunk. Kislángon 10 percig főzzük, közben időnként megkeverjük. Fahéjjal megszórjuk és desszertestálkákba töltjük. Minden tálkába 1-1 kekszet is teszünk. Melegen és hidegen is tálalhatjuk.
Hasonló receptek
Cukkini leves
Leves, Könnyű
Gyomorfekély, Epebetegség, Májproblémák, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös zöldségleves
Leves, Könnyű
Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Hamis húsleves májgombóccal
Leves, Közepes
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes