Sonkával töltött gomba
Hozzávalók:
- 50 dkg gomba
- 8 dkg vaj
- 6 dkg liszt
- 3 dl tej
- (bors)
- (pirospaprika)
- só
- 40 dkg főtt sonka
- 2 tojássárgája
- 5 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, majd egy vajjal megkent edénybe helyezzük, belső részüket megsózzuk és kevés törött borssal meghintjük. Az 5 dkg vajból, 6 dkg lisztből és a tejből sűrű besamelmártást készítünk, amelyet sóval, törött borssal és pirospaprikával ízesítünk. Belekeverjük az apróra vágott főtt sonkát és a tojássárgáját. A gombafejeket ezzel a töltelékkel megtöltjük, megszórjuk reszelt sajttal, olvasztott vajjal meglocsoljuk és a sütőbe helyezve készre sütjük.
Hasonló receptek
Zabpelyhes töltött karalábé
Egytálétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes, Crohn
Endívia főzelék
Egytálétel, Könnyű
Crohn, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Májpástétom vajastésztában
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes