Töltött burgonya májjal
Hozzávalók:
- 8 (lehetőleg egyforma) burgonya
- 30 dkg sertésmáj
- 10 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- só
- feketebors.
Elkészítés:
A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, és közepüket kivájjuk. Ezután a májat megmossuk, és ledaráljuk, sózzuk, borsozzuk, összekeverjük a kivájt, apróra vágott burgonyával. Végül vajjal kikenünk egy tűzálló tálat, és a megtöltött burgonyákat szorosan egymás mellé tesszük, majd olvasztott vajjal megöntözzük, leöntjük tejföllel, és előmelegítet sütőben kb. 15percig sütjük.
Hasonló receptek
Magyaros makaróni
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött cukkini
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Vesebetegség, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejfölös burgonyafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes