Tiroli máj
Hozzávalók:
- 45 dkg sertésmáj
- 4 dkg zsír
- 10 dkg vöröshagyma
- 3 dkg szalonna
- 1 dl zöldségleves
- 1 ecetes uborka
- 1,5 dl tejföl
- só.
Elkészítés:
A májat vékony szeletekre vágjuk és egyik oldalát lisztbe mártjuk. Nagyon kevés olajon, a lisztes felét megpirítjuk. Közben egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, s ebben üvegesre pároljuk a finomra vágott hagymát. Felöntjük a levessel és beletesszük az apróra vágott ecetes uborkát. Só, tejföl hozzáadásával mártássá főzzük. Ha elég sűrű, beletesszük a máj szeleteket és 5-10 percig, lassú tűzön pároljuk. Melegen, burgonyával tálaljuk.
Hasonló receptek
Zsályás máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkemell zöldséggel
Húsétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes