Receptkereső

Májjal töltött tök tárkonyos mártással

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 2 spárgatök
  • 2 tojás
  • 2 zsemle
  • 40 dkg sertésmáj
  • 2 dl csontlé vagy 20 g ételízesítő
  • 1 csokor tárkony
  • 50 g vaj
  • 1 dl tejszín
  • 12 g liszt
  • 0,5 dl ecet vagy citromlé
  • 25 g kristálycukor
  • fehér őrölt bors.

Elkészítés:

A tököt megtisztítjuk, két végét levágjuk, hosszában félbevágva belsejét kanállal kikaparjuk és besózzuk, a tárkonyt finomra, a májat csíkokra vágjuk. A zsemlét vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk, hozzáadjuk a májat és a tojást, ízesítjük sóval, borssal és jól összedolgozzuk, végül a kikapart tököt megtöltjük a töltelékkel. Alufóliába csomagoljuk, tepsibe vagy lábasba rakjuk és ráöntjük a két dl vízben feloldott ételízesítőt és az ecetet, majd lassú tűzön - fedő alatt - megpároljuk. Közben elkészítjük a tárkonyos mártást. Világos vajas rántást készítünk, beletesszük a tárkonyt és gyorsan átkeverjük, majd felöntjük a töltött tök párolólevével és a tejszínnel. Ízesítjük sóval, kevés cukorral és jól kiforraljuk. A megfőtt tököt felszeletelve tálra rakjuk és meglocsoljuk a forró tárkonyos mártással.

Új keresés

Válasszon diétát: