Receptkereső

Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Keringési problémák, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • kb. 1 kg csirkemell filé
  • 1 nagy padlizsán
  • 1 közeped karalábé
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 nagy kaliforniai paprika
  • 1 üveg zöldbab
  • 3.köz.hagyma
  • fűszerek: tárkony
  • bazsalikom
  • petrezselyem
  • bors
  • pirospaprika
  • kömény
  • lestány
  • borsikafű
  • ezek egyébként mind fogyasztó és nagyon egészséges emésztést előségítő fűszserek

Elkészítés:

A hagymát felkockázod, oliva olajon megpirítod, közben hozzáadod a fűszereket, amiből én ált. 1 kávéskanállal teszek (kivéve chili - abból kevesebbet, de csak a gyerekek miatt) a piros paprikából és a tárkonyból 2-3 kávéskanál. Sót ízlés szerit, mi nagyon keveset használunk belőle. Szóval a hagymát összepirítom a fűszerekkel, így jönnek ki igazán az ízek. Aztán felöntöm vízzel, kb. 3-4 dl-vel. Beleteszem a felkockázott husit. Miközben ez fő, felkozkázom a padlizsánt és a karalábét, majd ezt is beletszem. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a répát pedig a hámozóval faragom le - így szintén nagyon vékony lapocskákat kapok. E két utóbbit, csak akkor teszem bele, mikor már szinte kész (kb 10, max 15 percel előtte - így ezek ropogósak maradnak. Végül jön az üveges zöldbab /vigyázat a leve nagyon sós, ha már sóztunk az ne kerüljön bele/ egy pár percig összefőzzük és kész. Lehet rizzsel tálalni, mi kenyérrel esszük Mindenkinek jó étvágyat!

Új keresés

Válasszon diétát: