Receptkereső
Padlizsános - tárkonyos csirkemell ragu
Hozzávalók:
- kb. 1 kg csirkemell filé
- 1 nagy padlizsán
- 1 közeped karalábé
- 1 nagy sárgarépa
- 1 nagy kaliforniai paprika
- 1 üveg zöldbab
- 3.köz.hagyma
- fűszerek: tárkony
- bazsalikom
- petrezselyem
- só
- bors
- pirospaprika
- kömény
- lestány
- borsikafű
- ezek egyébként mind fogyasztó és nagyon egészséges emésztést előségítő fűszserek
Elkészítés:
A hagymát felkockázod, oliva olajon megpirítod, közben hozzáadod a fűszereket, amiből én ált. 1 kávéskanállal teszek (kivéve chili - abból kevesebbet, de csak a gyerekek miatt) a piros paprikából és a tárkonyból 2-3 kávéskanál. Sót ízlés szerit, mi nagyon keveset használunk belőle. Szóval a hagymát összepirítom a fűszerekkel, így jönnek ki igazán az ízek. Aztán felöntöm vízzel, kb. 3-4 dl-vel. Beleteszem a felkockázott husit. Miközben ez fő, felkozkázom a padlizsánt és a karalábét, majd ezt is beletszem. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágom, a répát pedig a hámozóval faragom le - így szintén nagyon vékony lapocskákat kapok. E két utóbbit, csak akkor teszem bele, mikor már szinte kész (kb 10, max 15 percel előtte - így ezek ropogósak maradnak. Végül jön az üveges zöldbab /vigyázat a leve nagyon sós, ha már sóztunk az ne kerüljön bele/ egy pár percig összefőzzük és kész. Lehet rizzsel tálalni, mi kenyérrel esszük Mindenkinek jó étvágyat!