Csőben sült angolzeller

Ételtípus: Köret Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 2 angol zeller
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 15 dkg edami sajt
  • 1 liter zöldségleves
  • őrölt bors#A forma kikenéséhez 2 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az angol zeller végeit vékonyan vágjuk le, szedjük száraira és jól mossuk meg. A zöldséglevesben főzzük roppanósra, szedjük ki, csepegessük le és a kiolajozott tepsiben terítsük el. A sajtos gratin mártáshoz az olvasztott vajban futtassuk meg a lisztet, úgy hogy fehér maradjon, majd a tejet fokozatosan hozzáöntve főzzük krémesre. Ha túl sűrű a mártás, a zeller főzőlevéből adjunk hozzá, hogy krémes állaga legyen. Szórjuk bele a reszelt sajt felét, sózzuk, borsozzuk meg, majd öntsük a tepsibe rakott zellerszárakra. Szórjuk rá a maradék sajtot, 200 °C-os sütőben süssük pirosra és forrón kínáljuk.

Hasonló receptek

Nephropanból főtt tészta (galuska) készítése

Köret, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldséggaluska

Köret, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Tartiflett

Köret, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: