Sajtos - szakállas aprósüti
Hozzávalók:
- A tésztához: 200 g reszelt sajt
- 400 g vaj
- 7 evőkanál tej
- 3 tojássárgája
- 600 g liszt
- só#A töltelékhez: 200 g vaj
- 5 kockasajt
- (vagy 150 g ömlesztett sajt
- esetleg tejszínes sajtkrém)
- 1/2 pohár tejföl
- só.
Elkészítés:
Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is) Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjük és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hívják szakálas pogácsának.
Hasonló receptek
Görög lepény
Tésztaféle, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Korpás házikenyér
Tésztaféle, Közepes
Csontritkulás, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Zöldséges sült tészta /gluténmentes/
Tésztaféle, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes