Sajtos - szakállas aprósüti
Hozzávalók:
- A tésztához: 200 g reszelt sajt
- 400 g vaj
- 7 evőkanál tej
- 3 tojássárgája
- 600 g liszt
- só#A töltelékhez: 200 g vaj
- 5 kockasajt
- (vagy 150 g ömlesztett sajt
- esetleg tejszínes sajtkrém)
- 1/2 pohár tejföl
- só.
Elkészítés:
Tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a többi anyagot és jól összedolgozzuk. 3 mm vastagra nyújtjuk és kis korongokat sütünk belőle. (készíthetjük mirelit vajas tésztából is) Töltelékhez az anyagokat jó habosra kikeverjük és a korongokat összeragasztjuk. A korongok tetejét, megkenjük a sajtkrémmel és megforgatjuk reszelt sajtban, ezért hívják szakálas pogácsának.
Hasonló receptek
Reform gyümölcskenyér
Tésztaféle, Könnyű
Gyomorfekély, Keringési problémák, Cukormentes
Sajtos túrós pogácsa
Tésztaféle, Könnyű
Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes
Stíriai metélt
Tésztaféle, Könnyű
Hízókúra, Csontritkulás, Mogyorómentes