Görög lepény

Ételtípus: Tésztaféle Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávaló a tésztához: 20 dkg finom liszt
  • 10 dkg hideg vaj
  • 1 csipet só
  • frissen őrölt fekete bors
  • 1 tojássárga
  • 3-4 evőkanál hideg víz#A töltelékhez: 40 dkg mirelit
  • felolvasztott spenót
  • 2 egész tojás + 1 tojássárgája
  • 1,5 dl tejszín
  • 0,5 dl tej
  • 5 dkg dió
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 teáskanál szárított oregánó#A tészta lekenéséhez 1 tojásfehérje#A forma kikenéséhez kevés vaj.

Elkészítés:

Első lépésként elkészítjük a lepény tésztáját. A tésztához összekeverjük a lisztet a sóval, majd megborsozzuk és beletesszük egy késes betétű robotgépbe. Hozzákockázzuk a vajat, aztán megnyomjuk a gombot és kb. fél-1 perc alatt morzsásra dolgozzuk össze a lisztet a vajjal. Amikor elkészültünk, átöntjük egy keverőtálba. Akár robotgéppel, akár kézzel morzsoltunk össze a lisztet és vajat, hozzáadjuk a tojássárgát és a vizet, majd összegyúrjuk. Ahogy összeállt, meg is van. Gyorsan 25 cm hosszú, 4 cm vastag hurkává formáljuk, folpackba csomagoljuk és betesszük minimum 30 percre a hűtőbe. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat) és kivajazunk egy 24 cm átmérőjű, 3-4 cm magasságú gyümölcstorta-formát. Ekkor az ízes spenótot az elősütött pitébe töltjük, majd visszatolva a sütőbe 25-30 perc alatt készre sütjük.

Hasonló receptek

Házi nudli eperlekvárral

Tésztaféle, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Sajtos muffin

Tésztaféle, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolis-márványsajtos torta

Tésztaféle, Közepes

Csontritkulás, Cukormentes, Májproblémák, Epebetegség, Gyomorbetegségek, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: