Kapros-túrós cukkinileves
Hozzávalók:
- 4 cukkini
- 10 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 10 dkg túró
- 2 dl tejföl
- 1 dkg só
- 1 csomó kapor
- 1 tojás.
Elkészítés:
A cukkinikat megtisztítjuk, magházukat eltávolítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Kevés vajban lisztet pirítunk, hozzáadjuk a finomra vágott kaprot és felengedjük vízzel. A cukkinidarabokat beletesszük, áttört túróval és tejföllel sűrítjük. Amíg felforr, egy tojásból kevés liszttel galuskát készítünk és beleszaggatjuk a levesbe. A cukkinit sokáig nem szabad főzni, mert könnyen szétfő.
Hasonló receptek
Frankfurti leves
Leves, Könnyű
Mogyorómentes, Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Vesebetegség
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Savanyú tojásleves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes