Karalábéleves májgaluskával

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 pirimőr karalábé
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csomag petrezselyem
  • őrölt bors
  • 10 dkg csirkemáj
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa.

Elkészítés:

A májat ledaráljuk, kevés sóval, borssal, és fél csomó finomra vágott petrezselyemmel, majoránnával, tojással, zsemlemorzsával összegyúrjuk. A karalábét meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. A karalábét kevés sóval, olvasztott vajjal addig pirítjuk, amíg a kioldódott nedvek el nem párolognak. Megszórjuk liszttel és néhány másodpercig együtt pirítjuk, majd a maradék vágott petrezselymet hozzáadjuk és felengedjük egy liter vízzel. Ha a karalábé megpuhult, beleszaggatjuk az összegyúrt májgaluskát. További öt perc forralás után tálaljuk.

Hasonló receptek

Nyári zöldségleves

Leves, Könnyű

Vashiány, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Raviolis leves

Leves, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fahéjas szilvaleves

Leves, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: