Cukkini főzelék
Hozzávalók:
- 1 kg cukkini (kígyóuborka vastagságú)
- 1 közepes fej hagyma
- olívaolaj
- 1 csokor kapor
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- liszt
- cukor
- 1 pohár tejföl
Elkészítés:
A cukkíniket hosszában kettévágjuk, majd uborkagyalun felszeleteljük. A hagymát finomra vágjuk és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a cukkinit, a finomra vágott kaprot, a zúzott fokhagymát és közepes lángon fedő alatt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Megszórjuk 1 teáskanál cukorral és 1 evőkanál liszttel, összekeverjük, majd felöntjük kevés vízzel. Ha már majdnem kész, hozzáadjuk a tejfölt és kicsit összeforraljuk. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Májpástétom vajastésztában
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Sertéscomb kolbászos burgonyával
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Tejfölös tökfőzelék
Egytálétel, Könnyű
Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes