Receptkereső

Rizses-zöldséges csirke

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 kávéskanál paprikakrém (csípős)
  • 1 sárgarépa
  • fél uborka
  • 2 tojás
  • 3 újhagyma
  • 10-10 dkg zöldborsó (mirelit) és (konzerv) garnélarák
  • 2-2 evőkanál szójaszósz és durvára vágott mandula
  • késhegynyi cayenne bors
  • fokhagymás fűszersó
  • őrölt bors

Elkészítés:

Puhára főzzük a rizst, félretesszük hűlni. A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, elkeverjük a szójaszósszal és a paprikakrémmel. Kis hasábokra vágjuk a sárgarépát és az uborkát, felkarikázzuk az újhagymát, A tojásokat egy tálkában felverjük, megsózzuk és belekeverjük a Cayenne borsot. A csirkemellet kis kockákra vágjuk, megszórjuk fűszersóval, sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben vagy wokban, forró olajban átpirítjuk és félretesszük. A visszamaradt olajban rántottát sütünk a tojásokból, tányérra tesszük és alufóliával letakarjuk. Kevés olajat öntünk a serpenyőbe, felforrósítjuk, beletesszük a csirkehúst, a garnélarákot, a sárgarépát, az uborkát, a zöldborsót és a paprikakrém keveréket. Jól átforgatjuk és nagylángon, állandóan kevergetve összesütjük a hozzávalókat. Hozzáadjuk a rizst, fél deci vizet, a hagymás paprikakrémet és jól összekeverjük. Amikor minden megsült, levesszük a tűzről és egy nagy tálalótálra tesszük. A rántottát felszeleteljük és díszítésként a rizses húsra tesszük. Rászórjuk az újhagymát meg a mandulát és azonnal tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: