Szederleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg szeder
  • 8 szem szegfűszeg
  • 2 db egész fahéj
  • 2 dkg liszt
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • édesítőszer
  • citromhéj
  • citromlé

Elkészítés:

A szedret 2 dl vízben a fűszerekkel negyed óráig főzzük. A tejből. lisztből habarást készítünk, fokozatosan a leveshez keverjük, és még 5 percig főzzük. Ha a leves kihűlt, hozzáadjuk a citromlevet, és hidegen tálaljuk.

Hasonló receptek

Brokkolikrémleves

Leves, Könnyű

Laktózmentes, Csontritkulás, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkoli leves

Leves, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Marhahúsleves májgombóccal

Leves, Könnyű

Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: