Narancstorta

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg darált dió
  • 2 db narancs leve
  • 1 db narancs héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg fruktóz
  • 3 dl tejszín
  • 1 evőkanál zselatin
  • 1 dl tej
  • HUXOL folyékony édesítőszer

Elkészítés:

A tojásból, lisztből, dióból, 1 narancs héjából és a sütőporból piskótát sütünk. Ha kisült, hurkapálcával megszurkáljuk, de ne szúrjuk át az alját. A lyukakba narancslevet öntünk. Folpack fóliába csomagoljuk és hűtőben hagyjuk, legalább 1 napig. Tálalás előtt a zselatint a tejjel, oldódásig melegítjük. Ha kihűlt, édesítőszerrel keményre vert tejszínhabba csurgatjuk. Ezt a habot kenjük a torta tetejére, és ezzel, valamint gerezdekre szedett naranccsal díszítjük.

Hasonló receptek

Vaníliás piskóta

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Gesztenyés szendvicssütős párnácskák

Desszert, Közepes

Gluténmentes, Hízókúra, Allergia, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Mézes őszibarackkrém

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: