Receptkereső

Citromos joghurthab sült ananásszal

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 citrom
  • 3 dl joghurt
  • édesítőpor ízlés szerint
  • 1 csomag zseléfix
  • 1 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 friss
  • nagyobb ananász (kb. 1 kg)

Elkészítés:

A citromot alaposan megmossuk, leszárítjuk, héját lereszeljük. A joghurtot tálba tesszük, belekeverjük a reszelt citromhéjat, az édesítőszert, a zseléfixet, alaposan összekeverjük, majd egy perc múlva az ásványvizet is hozzáadjuk. Letakarva hűtőbe tesszük és hagyjuk megdermedni. Megtisztítjuk az ananászt, cikkekre vágjuk. Forró, száraz, bevonatos serpenyőben az ananászcikkek mindkét oldalát pirosra sütjük és tányérra tesszük. A sült ananász mellé evőkanállal a joghurtból galuskát szaggatunk és azonnal tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: