Kelt pite
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztőt
- kb.5 evőkanál cukor
- lapos kiskanál só
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 2 egész tojás
- kimagozott meggy
Elkészítés:
Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.
Hasonló receptek
Almás rétes
Desszert, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sós gofri (tej nélkül)
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kókuszkocka
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes