Kelt pite

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztőt
  • kb.5 evőkanál cukor
  • lapos kiskanál só
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 2 egész tojás
  • kimagozott meggy

Elkészítés:

Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.

Hasonló receptek

Aludtejes burgonyapogácsa

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Habos csiga

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Karamellöntetes sült puding

Desszert, Nehéz

Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: