Kelt pite
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 4 dl tej
- 5 dkg élesztőt
- kb.5 evőkanál cukor
- lapos kiskanál só
- 10 dkg zsír vagy margarin
- 2 egész tojás
- kimagozott meggy
Elkészítés:
Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.
Hasonló receptek
Aludtejes burgonyapogácsa
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Habos csiga
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Karamellöntetes sült puding
Desszert, Nehéz
Epebetegség, Mogyorómentes, Gluténmentes