Kelt pite

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztőt
  • kb.5 evőkanál cukor
  • lapos kiskanál só
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 2 egész tojás
  • kimagozott meggy

Elkészítés:

Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.

Hasonló receptek

Boros gyümölcssaláta

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Sacher torta

Desszert, Nehéz

Gluténmentes, Mogyorómentes

Gyümölcstorta

Desszert, Közepes

Laktózmentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: