Édes kelt kalács

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 500 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
  • 100 g margarin
  • 30 g préselt
  • friss élesztő
  • 15-20 darab ízlés szerint Polisett tabletta (édesítőszer) 0,5 dl forró vízben feloldva
  • 2 darab tojássárgája
  • 0,5 l langyos tej
  • 2-3 csepp vanília aroma

Elkészítés:

A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt feloldjuk a tejben. A tésztát jól kidolgozzuk, hasonló módon, mint a normál kalácstésztánál. ormázzuk, tetejét felvert tojással megkenjük, majd 40-60 percig kelesztjük. 200-220°C-os előmelegített sütőben készre sütjük. Ez a tészta alkalmas fonott kalács készítésére is. A recept elkészíthető sós változatban is, akkor az édesítőszert ki kell hagyni belőle, de plussz sót ne tegyünk bele. Szinte minden recept, amelyhez édes kelt tészta, vagy hasonló tészta kell, elkészíthető a linzerliszt keverékből. Az édesítőszerekből azt válasszuk ki, amely sütésálló, tehát hő hatására nem veszti el az édesítő ízét.

Hasonló receptek

Habos csiga

Desszert, Könnyű

Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Cseresznyés jégdesszert

Desszert, Könnyű

Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zabpelyhes tallér

Desszert, Könnyű

Candida, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: