Tejberizs
Hozzávalók:
- 20 dkg rizs
- 4 dkg vaj
- cukor
- tej
- só
Elkészítés:
A rizst felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a vajat, gyengén megsózzuk, s lassú tűzön (időnként megkeverve) addig főzzük, amíg a rizs fel nem szívja a vizet. Ekkor felöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, s lassan tovább főzzük (ha a folyadék előbb főne el, minthogy a rizs megpuhul, adjunk még hozzá tejet). Amikor a rizs már puha, s felesleges folyadék sincs rajta, megcukrozzuk, s jól megkeverjük. Kakaóval, lekvárral, befőttel vagy őrölt fahéjjal egyaránt díszíthető.
Hasonló receptek
Töltött körte
Desszert, Könnyű
Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Csontritkulás, Tojásmentes, Gluténmentes
Áfonyás süti dióval
Desszert, Közepes
Cukormentes, Mogyorómentes, Tejmentes, Laktózmentes, Gluténmentes
Flan karamellöntettel ? spanyol desszert
Desszert, Könnyű
Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes