Kelt pite

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1/2 kg liszt
  • 4 dl tej
  • 5 dkg élesztőt
  • kb.5 evőkanál cukor
  • lapos kiskanál só
  • 10 dkg zsír vagy margarin
  • 2 egész tojás
  • kimagozott meggy

Elkészítés:

Először a tejet, tojást, sót, cukrot, a felfuttatott élesztőt és a zsírt összekeverjük, utoljára keverjük hozzá a lisztet, hogy lágy legyen. Rögtön beletesszük a lisztes tepsibe és kelesztjük benne kb. 1 órát. Majd rátesszük a meggyet és közepes hőfokon megsütjük.

Hasonló receptek

Karamella torta

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Mogyorómentes

Sós túrófelfújt

Desszert, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Bundás sült banán

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: