Receptkereső

Körtés-burgonyás rakottas

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Vesebetegség, Gyomorbetegségek, Keringési problémák, Epebetegség, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 3 nagy körte
  • 80 dkg burgonya
  • 1 szál póréhagyma
  • 15 dkg ementáli sajt
  • 3 dl tejszín
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 teáskanál vaj a tűzálló tál kikenéséhez

Elkészítés:

A körtét megmossuk, szárazra töröljük. A héját rajtahagyjuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát és hosszában a negyedeket még háromfelé vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk és felkarikázzuk. A sajtot lereszeljük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2 fokozat) előmelegítjük. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, a körtét és a burgonyát belerétegezzük és a tetejét megszórjuk a póréhagymával. A tejszínt simára keverjük a keményítővel, hozzáadjuk a sajt felét, megsózzuk, borsozzuk, jól összekeverjük, majd a körtés burgonyára öntjük. A forró sütőben kb. 1 óra alatt aranyszínűre sütjük. Forrón, a maradék sajttal megszórva tálaljuk.

Új keresés

Válasszon diétát: