Karácsonyi diótorta liszt nélkül

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 26 dkg darált dió
  • 8 tojás
  • 25 dkg kristálycukor#A forma kikenéséhez: margarin#A krémhez: 35 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 25 dkg porcukor#A díszítéshez: 16 szem meggy
  • 2-3 evőkanál tortadara

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A zsemlemorzsát a vaníliáscukorral és a darált dióval összekeverjük, a sárgájakrémhez adjuk, ezután a fehérjét lazán hozzákeverjük. A formát kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 15-20 percig sütjük. Ha a teteje már megsült, még a sütési idő lejárta előtt tanácsos sütőpapírral lefedni, nehogy megégjen. Ha a tészta kihűlt, három lapra vágjuk szét. A porcukrot a tojással, a tojássárgájával és a kakaóval gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk. A tetejét tortadarával és meggyszemekkel díszítjük.

Hasonló receptek

Almakarikák sörtésztában

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Mandulahabos őszibarack

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Mogyorómentes, Cukormentes, Mogyorómentes

Elefántkönny

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: