Receptkereső

Karácsonyi diótorta liszt nélkül

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • A tésztához: 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 26 dkg darált dió
  • 8 tojás
  • 25 dkg kristálycukor#A forma kikenéséhez: margarin#A krémhez: 35 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 25 dkg porcukor#A díszítéshez: 16 szem meggy
  • 2-3 evőkanál tortadara

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral felhabosítjuk, amíg sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét kemény habbá felverjük. A zsemlemorzsát a vaníliáscukorral és a darált dióval összekeverjük, a sárgájakrémhez adjuk, ezután a fehérjét lazán hozzákeverjük. A formát kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük margarinnal, majd beleöntjük a tésztát. Előmelegített sütőben, 200 °C-on kb. 15-20 percig sütjük. Ha a teteje már megsült, még a sütési idő lejárta előtt tanácsos sütőpapírral lefedni, nehogy megégjen. Ha a tészta kihűlt, három lapra vágjuk szét. A porcukrot a tojással, a tojássárgájával és a kakaóval gőz fölött sűrű krémmé főzzük. Ha kihűlt, a kikevert margarinhoz adjuk. A lapokat megkenjük a krémmel, egymásra tesszük, majd a tetejét és az oldalát is bevonjuk. A tetejét tortadarával és meggyszemekkel díszítjük.

Új keresés

Válasszon diétát: