Sóskapuding (édes sóskafőzelék)

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Hasnyálmirigy, Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • Személyenként
  • 1/2 kg soska
  • 1 tojás (ha kicsik akkor kettő)
  • 2-2.5 dl tej
  • olaj
  • cukor
  • 1/2 csomag vaniliás pudingpor (vagy liszt)

Elkészítés:

Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát. Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evőkanállal, ízlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomómentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sűrűre főzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani. A hab hozzáadása után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni.

Hasonló receptek

Húsvét-utáni zöldséges torta

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély

Sajtszószos pulyka- vagy csirkemell zöldségekkel

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Egyszerű rakott padlizsán

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Crohn

Új keresés

Válasszon diétát: