Sóskapuding (édes sóskafőzelék)
Hozzávalók:
- Személyenként
- 1/2 kg soska
- 1 tojás (ha kicsik akkor kettő)
- 2-2.5 dl tej
- olaj
- cukor
- só
- 1/2 csomag vaniliás pudingpor (vagy liszt)
Elkészítés:
Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát. Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evőkanállal, ízlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomómentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sűrűre főzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani. A hab hozzáadása után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni.
Hasonló receptek
Húsvét-utáni zöldséges torta
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély
Sajtszószos pulyka- vagy csirkemell zöldségekkel
Vegetáriánus, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Egyszerű rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Crohn