Sóskapuding (édes sóskafőzelék)
Hozzávalók:
- Személyenként
- 1/2 kg soska
- 1 tojás (ha kicsik akkor kettő)
- 2-2.5 dl tej
- olaj
- cukor
- só
- 1/2 csomag vaniliás pudingpor (vagy liszt)
Elkészítés:
Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát. Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát. Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evőkanállal, ízlés szerint. Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral. Ezt felöntöm tejjel, csomómentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sűrűre főzöm. Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját. Frissen jó fogyasztani. A hab hozzáadása után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni.
Hasonló receptek
Aszpikos vegyes zöldség
Vegetáriánus, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Paradicsomos padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes
Mozarellával rakott padlizsán
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Epebetegség, Gyomorfekély