Gombás rakott tök

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 80 dkg gyalult tök
  • 30 dkg gomba
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
  • 2 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 5 dkg reszelt sajt só
  • őrölt bors
  • ízlés szerint citromlé

Elkészítés:

A tököt sóval és citromlével ízesített forrásban lévő vízbe tegyük és amikor majdnem puha szűrjük le és csepegtessük le. Daraboljuk fel a gombát 1 evőkanálnyi vajon pároljuk meg, sóval, borssal fűszerezzük, petrezselyemmel szórjuk meg. Vajazzunk ki egy jénai tálat, majd rétegezzük bele a tököt és a gombát. A tetejére öntsünk tojássárgájával elkevert tejfölt, szórjuk meg a reszelt sajttal. Vajdarabkákat tegyünk a tetejére és előmelegített sütőben közepes hőfokon süssük kb. 25 percig. Forrón tálaljuk.

Hasonló receptek

Padlizsános lasagne

Vegetáriánus, Közepes

Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Zöldborsó pirított gombával és sajttal

Vegetáriánus, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Márványsajttal sült édesburgonya

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: