Spenót főzelék
Hozzávalók:
- 15-20 dkg spenót
- 2,5 dl víz
- 4-5 nagyobb fokhagyma
- 4 dl főzőtejszín
- 3-3,5 evőkanál rizsliszt
Elkészítés:
A spenótot megmosom, apróra vágom és felrakom egy lábasba 2 dl főzőtejszínnel és 2 dl vízzel. Hozzáadom a fokhagymát. Hagyom közepes gázon. Míg rotyog, addig a maradék főzőtejszínt összekeverem a rizsliszttel, majd belekeverem a spenótba. Megvárom, hogy felrotyogjon.
Hasonló receptek
Rakott burgonya
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kelkáposztafőzelék
Egytálétel, Könnyű
Keringési problémák, Köszvény, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Túrógombóc spenótágyon
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Gyomorfekély