Receptkereső

Zabpelyhes túrógombóc

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Cukormentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg zabpehely 3 tojás
  • 4 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg margarin
  • 1 dl 12%-os tejföl
  • reszelt citrom héja
  • folyékony édesítőszer

Elkészítés:

1. Az áttört túrót összekeverjük a zabpehellyel, az egész tojásokkal, a reszelt citrom héjjal és 8-10 csepp folyékony édesítőszerrel, majd félóráig pihentetjük. 2. Vizes kézzel gombócokat formázunk, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. 3. A zsemlemorzsát egy teflonserpenyőben enyhén megpirítjuk, a tűzről lehúzva hozzákeverjük a margarint, ebben forgatjuk meg a jól lecsurgatott gombócokat. 4. Ha kész, lelocsoljuk a tejföllel és ízlés szerint még édesíthetjük édesítőszerrel.

Hasonló receptek

Gombás csirkefasírt

Egytálétel, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Tejberizs eperrel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Lencse főzelék (1 személyre)

Egytálétel, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: