Berlini máj
Hozzávalók:
- 60 dkg sertésmáj
- 2 dkg liszt
- 1 dkg édes-nemes pirospaprika
- 40 dkg alma
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olaj
- 5 dkg vaj
- 5 dkg cukor
- 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 dl félszáraz fehérbor
Elkészítés:
A májat megmossuk, szeletekre vágjuk, megborsozzuk. A lisztet összekeverjük a paprikával és beleforgatjuk a májat. Az almát megmossuk, cikkekre vágjuk, kimagozzuk és azonnal citromlével ízesített vízbe rakjuk. Felforrósítjuk az olajat, a máj mindkét oldalát pirosra sütjük, majd a szeleteket félretesszük. Teflonedényben felolvasztjuk a vajat és megpirítjuk benne a cukrot. Lecsepegtetjük az almát, a cukorra rakjuk, megszórjuk őrölt fahéjjal és két percig sütjük. Felengedjük a fehérborral, lassú tűzön további pár perig sütjük. Vigyázzunk, hogy az alma ropogósra sült maradjon. Bő olajban sült szalmahagymát és burgonyapürét adhatunk hozzá.
Hasonló receptek
Fokhagymás tengerihal-filé
Húsétel, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Keringési problémák, Köszvény
Pulykamell tavasziasan
Húsétel, Könnyű
Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tejszínben pácolt rántott máj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes