Finom fűszeres máj

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • csirkemáj
  • fűszerek: pirospaprika
  • majoránna
  • lestyán
  • fehérbors
  • vegán fűszerkeverék (ami olyan
  • mint a vegeta
  • csak ez sótlan...más egyéb sótlan alapfűszerkeverék is megteszi)
  • liszt
  • vaj
  • fokhagyma

Elkészítés:

A csirkemájat megtisztítom, nagyobb darabokra vágom ? 4-be a két felet. Egy mélytányérban összekeverem a fűszereket, a só kivételével! Valamennyi pirospaprika, ugyanannyi vegán és lestyán, sokkal több majoránna (még több) és egy csipet fehérbors. Hozzáadok fele annyi lisztet, mint a keverék maga. A májat beleforgatom, hogy mindenhol érje. Vajat olvasztok egy edényben, 10dkgnyit, hiszen ebben fog kisülni a máj. A fokhagymát megpárolom benne, vigyázni kell, ha megég, megkeseredik, kis lángon dolgozz vele. Nem kell nekik sok, nem forró vajban 2-3 perc. Nagyobbra veszem a lángot, kicsit várok és a májakat belepakolom. Megfordítom őket kb. 5 perc múlva. Előkészítek egy tányért, teszek rá papírtörlőt, vagy valamit, amire a felesleges vaj lecsepeghet. Kiszedem a májakat, forrón picit megsózom mindkét oldalukat. Szerintem krumplipüré megy hozzá, de ha szép apróra vágtad a májat, akkor salátabetétnek is használhatod.

Hasonló receptek

Kefirben párolt ponty

Húsétel, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gyomorfekély, Gluténmentes

Királyi csirke

Húsétel, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Húsos rakott tészta

Húsétel, Közepes

Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: